MAAK HET VERSCHIL!

Word Coach Paard & Systeem PPeSM®

Ben jij één van de zelfbewuste paardenprofessionals die deze bijzondere reis aan durft te gaan?

Herken je dat?

Het gevoel dat er meer is? Dat jij iets te brengen hebt wat met (paarden)coaching of begeleiding alleen niet aangeraakt wordt? En voel je het intense verlangen je te kunnen onderscheiden binnen een zeer snel groeiende markt?

Dan ligt er een uitnodiging voor je klaar… De wereld heeft namelijk behoefte aan nieuwetijdsprofessionals zoals jij!

Ontdek jouw eigen unieke plek in de wereld en durf deze met zelfvertrouwen en kracht in te nemen. Zodat je vanuit diepgang, sensitiviteit en jouw essentie werkelijk verschil kunt gaan maken in het leven van mens en (coach)paard!

Vind jouw unieke plek in de wereld!

Ik weet zelf als geen ander hoe het is om het gevoel te hebben ‘anders’ te zijn en je eigen plek in de wereld niet te kunnen vinden. Om je verzwakt te voelen, geen flow te ervaren, maar het idee te hebben dat je tegen de stroom in zwemt en het steeds ‘net niet’ gaat zoals je eigenlijk nodig hebt. Om de pijn en het verdriet te ervaren als je om je heen kijkt, en ziet hoe het beter en mooier kan, maar dit niet over lijkt te kunnen brengen. Ik heb hier een intensief proces in doorlopen en heb uiteindelijk hier in Ginnum het fundament kunnen leggen voor het leven wat ik echt graag wil leiden, waarbij ik me senang voel, sterk ben en in mijn kracht kan staan, en wat helemaal bij me past.

Werken met paarden vanuit verbinding, erkenning en gelijkwaardigheid, en mensen begeleiden met een nieuwetijds systemisch-holistisch perspectief als uitgangspunt, dat is de invulling die daarbij hoort!

Het mooie is: ook jij kunt dit. Want ik heb alles waar ik in geloof en voor sta en ga in de opleiding Coach Paard & Systeem PPeSM® samengebracht. Niet als een vast stramien of een voorbeeld wat jij precies moet gaan nadoen, maar als flexibele onderlegger voor het vormgeven van een (professioneel) leven wat precies bij joú past. Uniciteit en het vinden van jouw eigen plek in dit leven staat namelijk centraal bij ons!

SCHERP OOG VOOR WELZIJN VAN ALLE PARTIJEN

Gezondheid en welbevinden van mens, dier en natuur staan voorop.

INTENSIEVE EN ZEER BETROKKEN BEGELEIDING

Zowel in groepsverband tijdens de live praktijkdagen als persoonlijk 1 op 1.

GEVARIEERDE EN INSPIRERENDE INHOUD

Waarbij diverse leervormen worden gecombineerd en je echt de diepte in gaat.

ALTIJD EEN PERSOONLIJK BETAALPLAN OP MAAT

We zorgen ervoor dat deze opleiding binnen jouw maandbudget past.

Misschien heb je eerder al opleidingen gevolgd, maar heeft dat niet het resultaat opgeleverd wat je wilde:

 • Je hebt nog steeds niet alle systemisch-holistische kennis in huis om echt die diepte aan te brengen.

 • Er zijn nog (andere) stukken van jezelf die je nog mag helen.

 • Je houdt het gevoel dat je huidige werkwijze niet optimaal is w.b. welzijn van je paarden.

 • Wat je leerde was niet gebaseerd op een nieuwtijdsvisie, wat een gevoel van gemis gaf.

 • Je ervaarde jouw sensitiviteit en ‘anders zijn’ als een achilleshiel, i.p.v. een kwaliteit en kracht.

 • Aangeboden leerstof paste niet bij jouw leerstijl, waardoor je vastliep of opgegeven hebt.

 • Je mist nog steeds die diepgaande verbinding met je coachpaarden én je cliënten.

Ik ben Nelleke Dikkerboom-Bruin, creatieve duizendpoot, nieuwetijdsmens en opleider Coach Paard & Systeem PPeSM®. Ik help zelfbewuste paardenprofessionals om krachtig en vanuit essentie en verbinding hun eigen unieke plek in de wereld van coaching en begeleiding met paarden te ontdekken én in te nemen, met scherp oog voor welzijn en gezondheid van álle betrokken partijen.

Dat doe ik door middel van de inspirerende opleiding Coach Paard & Systeem PPeSM®, waarbij intensieve persoonlijke begeleiding en online kennisoverdracht gecombineerd wordt met heel veel praktische autodidaktische elementen (oefeningen en opdrachten), relevante literatuur en live praktijkdagen in groepsverband op onze superfijne locatie.

Door de opleiding te volgen krijg jij kennis en kunde in handen om in de breedte te kunnen werken aan welzijn en gezondheid van mens en dier binnen begeleidings- en behandelingssituaties. De opleiding is dus ook relevant als je behandelaar, instructeur of ruitercoach bent!

PRAKTIJKDAGEN OP EEN BIJZONDERE LOCATIE

Inclusief heerlijke vegetarische lunches en versnaperingen.

ONTWIKKELEN VANUIT EEN NIEUWETIJDSVISIE

Je mag hier zijn wie jij bent, met alles wat je bij je draagt.

KORTING OP VEEL ANDERE ACTIVITEITEN

Zodat je je ook daarna kan blijven ontwikkelen.

HEEL VEEL MOOIE EXTRA’S EN BONUSSEN

Een totaalpakket met mooie producten en lesmaterialen.

Nooit verwacht dat ik op dit punt uit zou komen! Ik heb mijn eigen unieke plek ontdekt, waarbij ik verschillende disciplines combineer, en heb zo echt impact op het gebied van welzijn van zowel mens als paard!

Hoe ziet de opleiding er uit?

In 7 modules maak je kennis met alle ins en outs van het begeleiden van mensen, samen met paarden, vanuit een nieuwetijdsvisie. Het fijne is dat het een een hybride opleiding betreft. Dat betekent dat je helemaal de diepte in kunt gaan, dat er diverse vormen van ‘leren’ zijn ingebouwd en dat de online leeromgeving gecombineerd met het opdoen van veel praktijkervaring. Zowel tijdens de praktijkdagen op onze bijzondere locatie, als ervaring die je zelfstandig opdoet tijdens het doorlopen van de online lesstof, in de vorm van vele oefeningen en opdrachten.

Daarnaast is het mogelijk om de opleiding modulair op te bouwen. Handig als je jouw investering in tijd en w.b. de financiën wat meer wilt spreiden!

Alle modules op een rijtje:

MODULE 1 – Inleiding in Systemisch werk
Leerdoel: Opdoen van een gedegen basiskennis m.b.t. de principes en uitgangspunten van systemisch werk, familiesystemen en opstellingen en dit zelf in de praktijk ervaren.

MODULE 2 – Het paard als gids
Leerdoel: Bewustzijn vergroten rondom ethiek en welzijn. Het opdoen van kennis en vaardigheden m.b.t. aard, geschiedenis en ontwikkeling van het paard, de relatie mens-paard, communicatie en verbinding, signaalherkenning en communicatiesignalen, stressregulatie en overlevingsmechanismen, bieden van ondersteuning en het belang van leven en werken vanuit soortspecifieke behoeften.

MODULE 3 – Holisme en menselijke systemen
Leerdoel: Opdoen van gedegen kennis en vaardigheden m.b.t. de werking van diverse interne menselijke systemen en dynamieken, zoals de 5 lichamen, stressregulatie, het zenuwstelsel, overlevingsinstinct en -mechanismen en het chakrasysteem.

MODULE 4 – Basishouding en Intuïtieve ontwikkeling
Leerdoel: Het ontwikkelen van een eigen en gedegen basishouding waarbij lichaamsgericht (somatisch) werken centraal staat en het doorontwikkelen van het waarnemingsvermogen, sensitiviteit & intuïtie.

 

MODULE 5 – Bodywork: energetisch en zintuigelijk werken met mens en paard
Leerdoel: Aanleren van eenvoudige technieken om mens en paard binnen de verschillende lichamen te ondersteunen richting (natuurlijke) ontspanning en herstel. We houden het chakrasysteem hierbij aan als algemene leidraad.

MODULE 6: Doelgroepen en werkvormen
Leerdoel: Kennismaken met diverse werkvormen die ingezet kunnen worden binnen systemisch-holistische coaching en begeleiding. Kennis opdoen omtrent dergelijke begeleiding binnen verschillende doelgroepen.

MODULE 7: Praktijkdag Paard & Systeem
Leerdoel: Zelfstandig een sessie met een gastcliënt begeleiden en afsluiting van het leertraject.

Naast een eigen account in deze online leeromgeving, met alles lessen, oefeningen en opdrachten, ontvang je prachtig fysiek lesmateriaal tijdens de praktijkdagen (waar van toepassing) en wordt je intensief en persoonlijk begeleid.

Bovendien ontvang je een aantal supermooie extra’s:

 • Een set Systemische Prikkelvragen met Paardenkracht
 • Dat gave pakket Paardenkracht Communicatiesignalen
 • Een fijne basisset essentiële olie inclusief de essentiële olie chakrakaart
 • Het Paardenkracht Coachtools Werkvormenboek

De jaaropleiding 2024 zit inmiddels vol. Maar niet getreurd: in april starten we met de modulaire opbouw! Volg jij de opleiding modulair? Dan ontvang je de extra’s die bij een specifieke module horen natuurlijk ook!

En verder…

Er is tevens een inspirerende literatuurlijst gekoppeld aan de modules van de opleiding, relevante boeken die je gaat lezen of doornemen, en waar je een reflectieverslag over schrijft (let op: kosten voor deze boeken zijn niet in het lesgeld opgenomen en dien je zelf te verzorgen).

Na afronding van de gehele opleiding mag jij je Coach Paard & Systeem PPeSM® Level 1 noemen. Met mogelijkheden om door te groeien naar Level 2 of 3.

Dank je wel Lieve Nelleke, voor je enthousiasme en betrokkenheid, en voor het delen van jouw kennis, visie en kunde. Ik heb een prachtige reis gemaakt en kijk er naar uit om alles wat ik geleerd heb in te zetten tijdens het bewandelen van mijn eigen pad als paardencoach.

De waarde van jouw investering

Door de gehele leergang te doorlopen, ga je echt een fantastische persoonlijke reis maken. Elke module die je daarbij doorloopt is, is feitelijk een opleiding op zich. De investering voor de verschillende losse modules is gemiddeld dan ook 495 euro. Daar komt de waarde van de bonussen nog bij: zo’n 300 euro. Dat maakt dat de totale waarde van de opleiding in totaal meer dan 3700 euro bedraagt.

Ik bied de gehele jaaropleiding echter aan voor 2450 euro*!

Waarom? Ik wil graag dat iedereen die serieus gemotiveerd is om wezenlijk verschil te gaan maken in de wereld van mens en paard de kans krijgt om deze reis echt te gaan ervaren. Niks meer en niks minder… En in combinatie met een betaalplan op maat, wordt dat hopelijk voor meer mensen haalbaar!

* Genoemde prijs is excl. BTW voor zakelijke klanten/bedrijven en incl. BTW voor particulieren.

De jaaropleiding 2024 zit inmiddels vol. Maar niet getreurd: in april starten we met de modulaire opbouw! Alle informatie omtrent kosten en de planning vind je in de modulaire opleidingsgids.

Superfijn dat het mogelijk was om in 12 overzichtelijke termijnen te betalen! Daarmee paste het heel goed in mijn maandbudget en kon ik dit bijzondere leertraject toch volgen.

Is dit op jouw lijf geschreven?

Voel je dat dit helemaal op jouw lijf geschreven is? Schrijf je dan nu in! Dat kan heel eenvoudig door het aanmeldformulier in te vullen, je motivatie toe te voegen en het daarna in te sturen. Je ontvangt van mij dan zo snel mogelijk bericht, zodat we de details kunnen bespreken!

De jaaropleiding 2024 zit inmiddels helemaal vol. Maar niet getreurd: in april starten we met de modulaire opbouw! In de modulaire opleidingsgids vind je alle informatie!

Bekijk de promo

© 2020-2024 Paard & Tuin Harstahof | www.paardentuinharstahof.nl | nelleke@parzival-paardencoaching.nl